LEVERANSVILLKOR

Några sammanfattande punkter om våra leveransvillkor


Returer

Hej! Vi gillar att du läser våra villkor. Det gör också att du som kund kan känna dig trygg när du beställer ett smycke hos oss.

Vi ber dig att kontrollera smycket så fort som det har levererats till dig så att du ser att det uppfyller dina förväntningar. Skulle det inte göra det, kontakta oss så fort som möjligt och berätta varför.

Den främsta orsaken till returer är att smycket har fel storlek när man väl får hem beställningen. För att undvika returer - och onödig miljöpåverkan - uppmanar vi dig att noggrant kolla upp och mäta de mått som vi har skrivit i produktbeskrivningen. Om du ändå vill returnera smycket - oavsett anledning - kom ihåg att kontakta oss först.

Dessa leveransvillkor gäller

Du kan returnera ett smycke inom 30 dagar efter att det har levererats till dig. Det är du som kund som betalar för returfrakten. Smycket måste vara i nyskick när det returneras. Om smycket är trasigt eller påverkat på något vis (såvida detta ej var anledningen till returen) när vi får det i retur görs ingen återbetalning. Se till att bifoga kontaktuppgifter i returpaketet och om möjligt även ett spårningsnummer. Vi rekommenderar även att du får ett kvitto och försändelsenummer från posten, vilket skulle göra det lättare att spåra paketet om det skulle försvinna i leveransen.

Wonders of Bali genomför återbetalning vid korrekt genomförd retur.

Returnera ett paket utanför EU

Om det returnerande paketet kommer ifrån ett icke EU-land, markera paketet tydligt med  'RETURNED GOODS' för att undvika tullavgifter på returen.

Wonders of Bali är inte ansvarig för tullkostnader på returer. Alla kostnader som kan uppkomma i samband med returer är kundens ansvar.

Vill du göra ett byte?

Kontakta Wonders of Bali med information om dina kontaktuppgifter, vilket smycke du kommer returnera samt vilket smycke du önskar istället.

Transportskador eller förluster

Om paketet försvinner eller blir skadat i transporten, kontakta oss omedelbart när du får kännedom om detta. Utan spårningsnummer och kvitto kan ingen återbetalning göras om pakatet försvinner i returtransporten.

Paket som ej hämtas ut

Wonders of Bali skickar alla smycken, så långt det är möjligt, i paket som får plats i din brevlåda. Skulle distributören ändå bestämma att ditt paket ska hämtas ut hos ett utlämningsställe och du väljer att inte hämta ut paketet inom angiven tidsfrist har Wonders of Bali rätt att ta ut en handläggningsavgift för att täcka våra returkostnader och distributörens kostnader.

Hör av dig till oss om du har frågor om våra leveransvillkor!

hej@wondersofbali.com